Samtal med hunden som en resurs!

Uncategorized

I förra veckan fick vi två spontana uppdrag varav det första var en vårdtagare som var orolig och ledsen. Vårdtagaren sken upp när Hicko kom och klappade honom och dök ner med huvudet i pälsen. "Tack för att du kom till mig". Det var en fantastiskt härlig dag och solen sken, vårdtagaren ville gärna gå ut och sätta sig så vi gick ut på terassen. Jag bad Hicko lägga sig i närheten och sedan frågade om vårdtagaren ville ha massage och svaret blev "ja gärna". Jag rullade taktila bollar på ryggen varvat med taktil massage. Under tiden tittade vårdtagaren på Hicko och log och uttryckte " Vi har det bra". Efteråt kände sig vårdtagaren mycket bättre och var betydligt lugnare och mer harmonisk.

Det andra uppdraget var samtal och egentid tillsammans med en 96-årig vårdtagre som fick mig att tänka till. Vårdtagare berättade att man ska vara tacksam för det man har och fokusera på det och inte tänka så mycket på det som är dåligt. Vårdtagaren uttryckte att jag är inte religös men jag tror på det goda och det har hjälpt mig många gånger.

Vi hade ett fantastiskt fint samtal och vårdtagare tittade på Hicko flera gånger och uttryckte " han sover inte, han bara vilar. Jag vet att han lyssnar på mig".

Hunden kan göra underverk även on hundens uppgift är att vara passiv. Bara med sin närvaro kan hunden göra en enorm skillnad.

Jag är så tacksam för mitt arbete, att kunna göra skillnad i vardagen för så många individer tillsammans med min bästa kollega Hicko!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OUR VERY

LATEST

Social tjänstehund är sjuk!

Social tjänstehund är sjuk!

Älskade älskade Hicko, min vän och kollega skrämde mig rejält i måndags kväll. Det började med att han inte ville äta sin mat på eftermiddagen. Min tanke var att det var för varmt så jag satte in matskålen i stallet och då åt han upp hälften ungefär. Sen när jag...

Sommar och hund

Sommar och hund

Nu kommer vi snart till en varm och härlig tid där vi även måste ta hänsyn till våra fyrbenta vänner. Det är många hundar som har svårt att hantera värmen och många hundar som älskar att ligga och sola ibland lite för länge för deras eget bästa. Det får bli tidiga...

Coronatider…

Coronatider…

När 2020 inte blev som det var tänkt. Det var året som skulle bli magiskt och företaget skulle ta fart. Precis när jag hade fått in fler hunduppdrag och flera bokade föreläsningar försvann dom lika snabbt igen när coronaviruset blev uppmärksammat. Det har varit en...

FIND US

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

@YOURINSTAGRAM