Om oss2017-07-04T10:31:26+00:00

Det är jag Jessica Svensson som står bakom företaget Hand Hund & Hälsa som grundades under min föräldraledighet år 2015. När kreativiteten började komma tillbaka efter några månaders njutning i babybubblan, var det dags för nya utmaningar.

Ett företag skapades med inspirerande koncept med grund från tidigare kunskap och erfarenheter tillsammans med ny kunskap. Jag driver även  bloggen Guardista tillsammans med min sambo som handlar om livet och vardagen på landet, skapandet av en trädgård för hela familjen och vår fyra herdehundar samt deras relation och samspel med vår son.

Jag brinner för hundens hälsa och välbefinnande och ser vikten av att arbeta med förebyggandeträning med hunden redan som valp. Balans och koordinationsträning, miljö- och socialiseringsträning och finna balansen mellan aktivt och passiv stimulering är en bra grund för hunden för en fysisk hållbar kropp i framtiden.

  • Certifierad personlig tränare för hund, Diplomerad instruktör i Dogparkour & Balansbollsträning, Certifierad Hundlöpet coach

Vår sociala tjänstehund Hicko som blivit utsedd till årets vardagshjälte för sin goda insats inom äldreomsorgen. Det är för mig en ära att få arbeta med Hicko i vårt hundteam. Hicko sprider glädje med sin närvaro, skapar en ökad livkvalitet och gör skillnad i vardagen.

  • Undersköterska, Seniorcoach,  Diplomerad Social tjänstehundsförare

Efter 9 månader som gravid och nybliven mamma växte intresset för den gravida och postgravida kvinnokroppen. Att skapa något för denna målgrupp utan pekpinnar och istället en coachande vägledning till en god och välmående hälsa. Att bli mamma var en underbar men stor omställning, att finna balansen i vardagslivet var inte helt enkelt alla dagar. Med Mammainvestering kommer vi att kunna ge det unika till dig som gravid & Nybliven mamma.

  • Träning under och efter graviditet-Safe, Certifierad instruktör i yoga för gravida och nyblivna mammor, MammaMage 2 dagar

Den Taktila massagen har funnits med sedan år 2000 och det är ett redskap som står mig varm om hjärtat. Den taktila beröringen har gett goda resultat och bra effekter på både hund och människan. Det är sällan du mår så bra som efter en Taktil massagebehandling…

  • Diplomerad taktil massör

KONTAKT

E-post: handhundhalsa@gmail.com

Telefon: 0709-531818