Jag heter

 JESSICA

 

 

Det är jag Jessica, som står bakom företaget Hand Hund & Hälsa.

Den röda tråden som genomsyrar företaget är hunden som en resurs, med fokus på motivation, relation och kommunikation.

Jag synliggör hur hundens positiva effekter påverkar vårt mående, de fantastiska reaktioner som sker i samspelet mellan människa och hund som ger ett ökat välmående i vardagen.

Hunden är en inspiration till att bryta isolering, motivera och öppna upp för en ökad vakenhet för omvärlden.

Jag hjälper hundägare att få en mer välmående hund i vardagen genom ett friskvårdstänk som skapar goda förutsättningar för ett härligt hundliv.

MIN VÄG  

 

 TILL DÄR JAG ÄR IDAG….

 

har hunden alltid funnits med i mitt liv sedan barnsben. När jag ser tillbaka så har även jag tränat mina förmågor, styrkor och utvecklingsområden genom hunden i olika aktiviteter. Hunden har varit en stor motivation till fysisk aktivitet, delaktighet och gemenskap, men också en nära vän som alltid har funnits där oavsett.

Jag minns när jag tränade med min schäfer, att han inte skulle dra i kopplet och gå fint vid möten med andra hundar. Vi kämpade med träningen och gav inte upp, det resulterade tillslut i roliga och härliga promenader tillsammans.

 

JAG HAR ALLTID DRÖMT OM…..

 

 

att arbeta med människor eller hundar. Det började med människor och jag är så glad över att det faktiskt startade där. Jag fick möjlighet att samla på mig erfarenhet av att arbeta med många olika målgrupper. Det jag inte visste då var att jag idag skulle kombinerar arbetet med både människa och hund.

 

IDAG ARBETAR JAG SOM….

 

 

personligtränare för hund där jag hjälper hundägare att få en mer välmående i vardagen. Med stabilitet, balans och koordinationsträning kan vi ge hunden de bästa förutsättningar för en fysiskt hållbar kropp och en god mental stimulans.

Jag arbetar även som tjänstehundsförare tillsammans med social tjänstehund, där jag använder hunden som en resurs för att nå olika mål och syften hos mottagaren. Hunden är ett fantastiskt verktyg och ett bra komplement att använda när våra ord eller handlingar inte räcker till.

Jag brinner för samspelet mellan människan och hunden samt hur vi kan använda hunden som en resurs för att nå olika mål och vilka positiva effekter hunden har för vårt mående.

Jag driver även Djurkompetensen tillsammans med min kollega Matilda Ström. Vi utbildar blivande hundteam samt utbildar i implementering och användning av djur som resurs i verksamheten.

 

 

HUNDTRÄNINGEN HAR…

 

 

genom åren utvecklats och riktat sig vidare från lydnadsträning på appellplanen till hundens hälsa och välbefinnande och vikten av att arbeta med förebyggande träning med hunden redan som valp. Genom balans och koordinationsträning, miljö- och socialiseringsträning samt att finna balans mellan aktiv och passiv stimulering skapas en bra grund för hunden för en fysiskt hållbar kropp och mental stimulans.

 

MIN VISION… 

 

 

är att ge hundägare kunskap inom friskvård för hund. Min syn på friskvård är ganska bred då jag vill få med helheten till ett mer välmående hundliv.

Att använda hunden som en resurs och och göra skillnad i många individers vardag tillsammans med social tjänstehund.

Jag vill även sprida och lyfta hundens förmåga att utföra fantastiska insatser i samhället. Jag kan hjälpa familjer att stärka relationen till hunden, upprätta rutiner och få ett härligt hundliv tillsammans samt att se hunden som din motivation för en rörligare vardag.

Min kompetens och breda erfarenhet av hund och arbetet som undersköterska har jag genom åren fyllt min ryggsäck med kunskap som behärskar båda områdena – Människa och Hund!

● Personer med funktionsvariationer främst inom NPF ( Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) samt personer med förvärvad hjärnskada

● Psykiatrin

●  Psykisk ohälsa

●  Öppenvård för personer med alkohol, drog och spelmissbruk

●  Boende riktat till hemlösa personer med ett aktivt missbruk

●  Projekt inom skolan som heter ”Barn, hund och utomhuspedagogik”

●  Äldreomsorgen med inriktning somatisk vård och personer med
demenssjukdom

●  Certifierad personlig tränare för hund

●  Diplomerad instruktör i Dogparkour & Balansbollsträning.

●  Certifierad Hundlöpet coach

●  Diplomerad Social tjänstehundsförare

●  Hundens beteende – Svenska kennelklubben

 

Fortsätta att utbilda fler blivande hundteam som kan göra skillnad i samhället. Utbilda fler arbetsplatser i implementering av djur och användning av djur som resurs. Samt belysa vikten av djurens positiva effekter för vårt mående.

“No matter how you’re feeling, a little dog gunna love you”

Waka Flocka Flame

KONTAKT

Hand Hund & Hälsa
handhundhalsa@gmail.com

Fotograf: Martin Lindgren
Webb/Brand: Malin Hammar-Blomwall

IntegritetspolicyVillkor GDPR

 

@hand_hund_halsa