Jag heter

 JESSICA

 

 

Det är jag Jessica, som står bakom företaget Hand Hund & Hälsa.

Den röda tråden som genomsyrar företaget är arbetet med social tjänstehund. Min största drivkraft är att få göra skillnad för andra individer tillsammans med hunden.

Jag synliggör hur hundens positiva effekter påverkar vårt mående, de fantastiska reaktioner som sker i mötet mellan människa och hund som ger ett ökat välmående i vardagen.

Hunden är en inspiration till att bryta isolering, motivera och öppna upp för en ökad vakenhet för omvärlden.

Jag har ett stort intresse för hundens hälsa och välmående  samt  hundens välfärd kopplat till arbetet med social tjänstehund.

MIN VÄG  

 TILL DÄR JAG ÄR IDAG….

 

har hunden alltid funnits med i mitt liv sedan barnsben. När jag ser tillbaka så har även jag tränat mina förmågor, styrkor och utvecklingsområden genom hunden i olika aktiviteter. Hunden har varit en stor motivation till fysisk aktivitet, delaktighet och gemenskap, men också en nära vän som alltid har funnits där oavsett.

Jag minns när jag tränade med min schäfer, att han inte skulle dra i kopplet och gå fint vid möten med andra hundar. Vi kämpade med träningen och gav inte upp, det resulterade tillslut i roliga och härliga promenader tillsammans.

 

JAG HAR ALLTID DRÖMT OM…..

att arbeta med människor eller hundar. Det började med människor och jag är så glad över att det faktiskt startade där. Jag fick möjlighet att samla på mig erfarenhet av att arbeta med många olika målgrupper. Det jag inte visste då var att jag idag skulle kombinerar arbetet med både människa och hund.

 

IDAG ARBETAR JAG SOM….

 

tjänstehundsförare tillsammans med social tjänstehund, där jag utför hundunderstödda insatser för att nå olika mål och syften hos individer. Hunden är ett fantastiskt verktyg och ett bra komplement att använda när våra ord eller handlingar inte räcker till.

Jag introducerar och utbildar i användning av digitala terapidjur inom vård och omsorg. De digitala terapidjuren är ett superbra komplement och används som ett redskap som kan göra skillnad för både den enskillde, personalen och verksamheten.

Jag driver Djurkompetensen tillsammans med min kollega Matilda Ström. Vi utbildar blivande sociala hundsteam samt utbildar i implementering och användning av djur som resurs i olika verksamheter.

Jag har en onlineverksamhet med inriktning social tjänstehund och friskvård för hund.

 

HUNDTRÄNINGEN HAR…

 

genom åren utvecklats och riktat sig vidare från lydnadsträning på appellplanen till hundens hälsa och välbefinnande och vikten av att arbeta med förebyggande träning med hunden redan som valp. Genom balans och koordinationsträning, miljö- och socialiseringsträning samt att finna balans mellan aktiv och passiv stimulering skapas en bra grund för hunden för en fysiskt hållbar kropp och mental stimulans.

 

MIN VISION… 

 

är att belysa vikten av hundens positiva effekter för vårt mående. Sprida och lyfta hundens förmåga att utföra goda insatser i samhället.

Att utbilda verksamheter inom vård och omsorg att använda digitala terapidjur på ett effektivt sätt och se det som ett redskap som kan göra stor skillnad inom vård och omsorg.

Certifiera verksamheter via Djurkompetensen i att implementera och använda hundar och andra djur som resurs på ett säkert och hållbart över tid.

 

Med min kompetens och breda erfarenhet av hund samt arbetet som undersköterska och social tjänstehundsförare har jag genom åren fyllt min ryggsäck med kunskap som behärskar båda områdena – Människa och Hund!


● Personer med funktionsvariationer främst inom NPF ( Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) samt personer med förvärvad hjärnskada

● Psykiatrin

●  Psykisk ohälsa

●  Öppenvård för personer med alkohol, drog och spelmissbruk

●  Boende riktat till hemlösa personer med ett aktivt missbruk

●  Projekt inom skolan som heter ”Barn, hund och utomhuspedagogik”

●  Äldreomsorgen med inriktning somatisk vård och personer med
demenssjukdom

●  Certifierad personlig tränare för hund

●  Diplomerad instruktör i Dogparkour & Balansbollsträning.

●  Certifierad Hundlöpet coach

●  Diplomerad Social tjänstehundsförare

●  Hundens beteende – Svenska kennelklubben

 

Jag ser fram emot att möta dig i ett eller annat samanhang kring arbete med djur som resurs!

Vänliga Hälsningar

Jessica Svensson

“No matter how you’re feeling, a little dog gunna love you”

Waka Flocka Flame

KONTAKT

Hand Hund & Hälsa
handhundhalsa@gmail.com

Fotograf: Martin Lindgren
Webb/Brand: Malin Hammar-Blomwall
Integritetspolicy – Villkor – Cookie Policy

 

@hand_hund_halsa