Sommar och hund

Uncategorized

Nu kommer vi snart till en varm och härlig tid där vi även måste ta hänsyn till våra fyrbenta vänner. Det är många hundar som har svårt att hantera värmen och många hundar som älskar att ligga och sola ibland lite för länge för deras eget bästa.

Det får bli tidiga morgonpromenader och sena kvällspromenader. Mitt på dagen är aktiviteten att ta det lugnt och bara gå korta promenader och låta hunden kissa. Ha gärna med vatten till både dig och hunden.

Om hunden tycker om att bada är det en mysig aktivitet tillsammans på sommaren. Se bara till att hunden sköljs av och blir torr så undviker lättare att hunden får fukteksem. Var uppmärksam när det börjar bli algblomning och då ska hunden inte bada.

Att inte lämna hunden i bilen kan nog aldrig påminnas för många gånger. Det kan vara förenat med livsfara för hunden då det blir väldigt snabbt varmt i bilen under varma sommardagar.

Någon som jag varm kan rekommendera är att köpa en filmduk som du kan lägga över bilen, det tar bort större delen av värmen. Dock ska bakluckan fortfarande vara öppen.

Kylmattor älskar mina hundar att ligga på i bilen. Det kyler ner på ett bra sätt när dom lägger sig på mattorna. Sedan är ett annat tips kyltäcke och kyldukar som man kan lägga på hunden.

Det är viktigt att se till att hunden har tillgång till både skugga och vatten.

Skulle din hund bli överhettad eller bli dålig på grund av värmen så ta kontakt med veterinär direkt. Är det i ett akut läge för hunden så åk in på närmsta djurklinik eller djursjukhus.

Lite sommartips till din fyrbent vän och sedan hoppas jag att vi har en härlig sommar framför oss med fint väder och härliga dagar på stranden. Dock är coronakrisen inte över än så vi får inte glömma bort att hålla avstånd!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OUR VERY

LATEST

Social tjänstehund är sjuk!

Social tjänstehund är sjuk!

Älskade älskade Hicko, min vän och kollega skrämde mig rejält i måndags kväll. Det började med att han inte ville äta sin mat på eftermiddagen. Min tanke var att det var för varmt så jag satte in matskålen i stallet och då åt han upp hälften ungefär. Sen när jag...

Coronatider…

Coronatider…

När 2020 inte blev som det var tänkt. Det var året som skulle bli magiskt och företaget skulle ta fart. Precis när jag hade fått in fler hunduppdrag och flera bokade föreläsningar försvann dom lika snabbt igen när coronaviruset blev uppmärksammat. Det har varit en...

Tack 2019

Tack 2019

Nu är det bara tre dagar kvar av 2019 sedan kliver vi in i ett nytt år med nya möjligheter. Jag ska nu försöka titta lite i backspegeln och minnas det som har hänt under 2019. Det största av allt är mitt ledord för året som har varit våga, det hjälpte mig att ta...

FIND US

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

@YOURINSTAGRAM