DIGITALA TERAPIDJUR

JAG UTBILDAR VERKSAMHETER INOM VÅRD OCH OMSORG ATT INTRODUCERA OCH ANVÄNDA DIGITALA TERAPIDJUR SOM ETT KOMPLEMENT I VARDAGEN.  

Jag samarbetar med Fredrik Westergaard som driver Wera Welltech och säljer digitala terapidjur. Gå in på hemsidan www.werawelltech.se och läs mer. Kontakta Fredrik direkt om du vill ha ditt köp på faktura.

Arbetet med digitala terapidjur är ett värdefullt arbetssätt när kunskapen finns för att använda det på rätt sätt.

UTBILDNING

digitala-terapidjur
MEST POPULÄR 

Digitala terapidjur är ett ett fantastiskt bra komplement till den sociala tjänstehunden. När den riktiga hunden inte finns på plats kan ett digitalt terapidjur göra stor skillnad för den enskilde.

I vissa verksamheter fungerar det inte att ha levande djur då kan digitala terapidjur vara ett bra alternativ att använda.

Det är viktigt att omvårdnadspersonalen har kunskap om hur man introduserar och använder digitala terapidjur på rätt sätt för att inte skapa oro.

Utbildning!

De digitala terapidjuren är ett komplement till den övriga vård och omsorg som bedrivs i verksamheten. Djuren kan ge den enskilde ett  ett ökat välbefinnande som ger en ökad livskvalitet genom att vara nära och umgås med djuret.

Vid närhet av djuret kan det uppstå spontana samtal och minnen från egna djur. Djuren kan ge lindring av ångest och oro, ökad vakenhet, avledning från en negativ tanke, motivation att utföra en meningsfull sysselsättning och ett engagemang som ger en god stimulans.

Genom att använda digitala terapidjur som en robotkatt eller robothund har man även sett fördelar som minskad känsla av ensamhet, minskad användning av lugnande läkemedel, ökad glädje och tillfredsställelse. Digitala terapidjur kan användas både som sällskap och insats.

 

Men det är viktigt för personalen att ha kunskap om hur man ska presentera och anväda de digitala terapidjuren på rätt sätt i verksamheten.

 

Jag har tagitfram ett utbildningskoncept likt den sociala tjänstehunden. Jag har sett hur man kan använda de digitala terapidjuren på ett liknande arbetssätt.

I utbildningen får du kompetens i hur du introducerar och använder digitala teapidjur på ett personcentrerat arbetsätt. Utbildningen sker online eller fysiskt på plats beroende på vart din verksamhet befinner sig. Du kan välja mellan två olika utbildningspaket:

Utbildningspaket 1: Jag utbildar ett boende i taget och har fokus på just den verksamheten. Kostnaden är 9500 kr exklusive moms.

Utbildningspaket 2: Kommunen eller vårdbolaget sammanslår utbildningen där flera verksamheter får ta del av kompetensen samtidigt. En utvald personal per boende blir utbildad och ansvarig att implementera arbetet i sin verksamhet. I detta alternativ blir kostnaden till ett bättre pris per boende.

Vill du veta mer?

Ta kontakt med mig för vidare dialog, så återkopplar jag med förslag på upplägg och offert!

 

KONTAKT

Hand Hund & Hälsa
handhundhalsa@gmail.com

Fotograf: Martin Lindgren
Webb/Brand: Malin Hammar-Blomwall

IntegritetspolicyVillkor GDPR

 

@hand_hund_halsa