Social tjänstehund är sjuk!

Uncategorized

Älskade älskade Hicko, min vän och kollega skrämde mig rejält i måndags kväll. Det började med att han inte ville äta sin mat på eftermiddagen. Min tanke var att det var för varmt så jag satte in matskålen i stallet och då åt han upp hälften ungefär. Sen när jag skulle öppna dörren till hundgården för att släppa ut Hicko och Piansa så springer Piansa ut men Hicko går sakta och se allmänt låg ut.

Hicko gick ut på gräset och lade sig på sidan och då såg jag att han andades med snabba korta andetag. Jag tog tempen på honom som låg på 39.4, lite högt. Vi går in och Hicko dricker vatten sedan går han och lägger sig. Jag tar fram en madrass och sover med honom i köket under natten. Det blev inte många timmars sömn för min del. Jag var uppe och kolla de honom varje gång jag vaknade.

På morgonen hostade han upp vitt skum och då ringde jag Djursjukhuset i Malmö och fick en akuttid. Hicko blev undersökt och vi bestämde oss för att göra en lung och hjärtröntgen. Det var ett projekt att få upp stora Hicko liggandes på rygg på röntgenbordet. Men han var så tålig och duktig och trygg i situationen. Vi tog ett blodprov för att få en status på honom. Hicko fick även vätskeersättning direkt under hunden via en kanyl. Sedan fick vi åka hem och ta det lugnt.

Jag köpte vätskeersättning eftersom Hicko inte hade druckit så mycket. Väl hemma så vägrade Hicko dricka vatten överhuvudtaget. Så jag fick börja vätska honom med en spruta under dagen. Jag testade att de honom färskfoder och det ville han gärna ha. Så jag hällde i vätskeersättning blandat med färskfoder och han äter/dricker upp allt som en soppa.

På kvällen bäddade vi ner oss i köket igen och på morgonen hostade han upp vitt skum vid flera tillfällen. Under dagen ringde veterinären och konstaterade att Hicko har lunginflammation. Jag blev lugn av beskedet och var tacksam för att det inte var något fel på hjärtat eller lungcancer. Hicko fick utskrivet antibiotika så nu hoppas jag att det vänder om några dagar. Han dricker fortfarande inget men blir mer än gärna serverad sin soppa med färskfoder och vätskeersättning fyra gånger om dagen.

Jag hann tänka många tankar och en rädsla for förbi att nu förlorar jag honom. Men jag vände snabbt bort den tanken och hamnade i rätt mindset igen. Hicko, fina Hicko har många år kvar. Stort tack till Hickos uppfödare Kennel Joquibaz för ert stöd, Djursjukhuset i Malmö för ert fina bemötande och kunskap, vänner, kollegor och föräldrar som har funnits där. Tack!

Nu får Hicko vila upp sig och vi håller alla tummar och tassar för att han piggar på sig snart. Vår allas vardagshjälte, glädjespridare och älskade Hicko!

jessica-om-mig

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OUR VERY

LATEST

Sommar och hund

Sommar och hund

Nu kommer vi snart till en varm och härlig tid där vi även måste ta hänsyn till våra fyrbenta vänner. Det är många hundar som har svårt att hantera värmen och många hundar som älskar att ligga och sola ibland lite för länge för deras eget bästa. Det får bli tidiga...

Coronatider…

Coronatider…

När 2020 inte blev som det var tänkt. Det var året som skulle bli magiskt och företaget skulle ta fart. Precis när jag hade fått in fler hunduppdrag och flera bokade föreläsningar försvann dom lika snabbt igen när coronaviruset blev uppmärksammat. Det har varit en...

Tack 2019

Tack 2019

Nu är det bara tre dagar kvar av 2019 sedan kliver vi in i ett nytt år med nya möjligheter. Jag ska nu försöka titta lite i backspegeln och minnas det som har hänt under 2019. Det största av allt är mitt ledord för året som har varit våga, det hjälpte mig att ta...

FIND US

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

@YOURINSTAGRAM