UTBILDNING

Vi som står bakom detta koncept är Jessica Svensson och Matilda Ström. Med vår kombinerade kompetens och breda erfarenhet av arbete med hund som resurs har vi något unikt att erbjuda. Våra tjänster sker både online och genom möten i verkliga livet.

Vi har ett helhetstänk kring arbetet med hunden. Efter utbildningen kommer du att ha verktyg för att arbeta hållbart och på ett kvalitativt sätt i ett långsiktigt perspektiv.

Utbildningarna har ett individuellt fokus för att ska de bästa förutsättningarna inför just ert kommande uppdrag.

 

 

Användning av hund som resurs

UTBILDNING

UTBILDA ARBETSPLATSEN

hunduppdrag
MEST POPULÄR 

Hund som resurs

VI UTBILDAR HELA ARBETSPLATSEN I ANVÄNDNING AV HUND SOM RESURS I ER VERKSAMHET. VI  SÄKERSTÄLLER OCH ANPASSAR ARBETSPLATSEN UTIFRÅN ERA OCH HUNDENS BEHOV SAMT ÖVRIGA SOM ÄR BERÖRDA AV SITUATIONEN DÄR HUNDEN BEFINNER SIG. VI UTBILDAR ÄVEN SAMT HUNDTEAM SOM FINNS I VERKSAMHETEN.

Kontakta för upplägg & offert

UTBILDNING TILL HUNDTEAM

 

Arbeta med din hund

Drömmer du om att arbeta tillsammans med din hund? Då har du kommit helt rätt. Här kan du utbilda dig och din hund till blivande hundteam. Utbildningens mål är att du efter avslutad utbildning och godkänd certifiering ska kunna ta dig an uppdrag ute i samhället. Du kommer att få verktyg så att du på ett säkert sätt kan använda hunden som en resurs.

BEHÖRIG HUNDFÖRARE

Användarvillkor

Utbilda fler hundar

Är du sedan tidigare godkänd hundförare inom skola eller vård och omsorg(eller liknande) och vill vill utbilda fler av dina hundar. Då är du varmt välkommen till oss. Du har redan kunskapen om hur du arbetar med hund som resurs och behöver bara ta del av vissa delar av innehållet i utbildningen. Du behöver kunna visa upp godkänd certifiering från tidigare hundförarutbildning.

 

 

01.

Utbilda arbetsplatsen

En viktig aspekt när man implementerar hund i en verksamhet är att säkerställa och anpassa arbetsplatsen utifrån de behov som finns.

Vi utbildar hela arbetsplatsen i hur det är att arbeta med hund som resurs. Vi ger hela arbetslaget eller verksamheten verktyg och kunskap för att arbetet med hunden ska vara ett hållbart arbetssätt/metod och ge en kvalitet i ett långsiktigt perspektiv.

Vi tar hänsyn till eventuella allergier, hundrädsla och kulturella aspekter för att kunna skapa de bästa förutsättningarna för en lyckad implementering.

Vi går igenom hundens behov och förutsättningar och vilka anpassningar som behövs göras utifrån hundens välfärd. Vi ser över de lokaler som hunden ska närvara/arbeta i och ser om och vad som behövs anpassas.

Vi utför även en riskanalys. Utifrån resultatet utformar vi tillsammans rutiner och riktlinjer med fokus på att skapa en trygg och inspirerande arbetsplats tillsamman med hunden, för alla berörda.

V utbildar även hundteam som ska utföra en viktigt roll på arbetsplatsen och göra stor skillnad för många individer. 

 

02.

Utbildning till hundteam 

Utbildningen kommer att ge dig helheten kring arbetet med hund som resurs. Vi ger dig verktygen för att du och din hund ska utvecklas till ett riktigt bra hundteam.

Utbildningen börjar med ett lämplighetstest för att göra en bedömning om hunden är redo/lämplig för att påbörja utbildningen till blivande hundteam.

Utbildningen kommer till största del vara online där vi ses regelbundet via zoom möte. Vi kommer även att ses för fysiska träffar i det verkliga livet.

Utbildningen sker i grupp men du kommer att få individuell coaching där du får möjlighet att välja att inrikta dig mot det område som du arbetar inom. Vi anpassar delar av utbildningen för att du ska få ut så mycket som möjligt av innehållet.

I Utbildningen ingår både en teoretisk del och en praktisk del samt praktik.

Utbildningen kommer att lanseras i höst och mer information kommer löpande. Du kommer att kunna ta del av kursmaterialet längre fram.

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar.

03.

Behörig hundförare

Större delev av utbilningen att ske online med tillgång till zoommöten och coaching online. Det förekommer även fysika vid lämplighetstest och certifiering.

Du får börja med att utföra ett lämplighetstest för att få en bedömning om hunden är redo/lämplig för att påbörja hundteamsutbildningen.

Sedan får du tillgång till vår onlinekus där du får redogöra vissa delar av utbildning där du visar din förståelse och kompetens kring arbetet med hund som resurs.

Det ingår även en praktik som du ansvarar för att ansöka om själv.

Avslutningsvis så träffas vi för en praktisk certifiering av din hund.

Utbildningen kommer att lanseras i höst och mer information kommer löpande. Du kommer att kunna ta del av kursmaterialet längre fram.

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar.

KONTAKT

Hand Hund & Hälsa
handhundhalsa@gmail.com

Fotograf: Martin Lindgren
Webb/Brand: Malin Hammar-Blomwall

@hand_hund_halsa