Igår var vi på Bruksgården och det var Piansas tur att ”arbeta” dock är hon fortfarande under socialiseringsträning. Imorgon är det dags för henne att utföra sitt BPH (Beteende – och personlighetsbeskrivning hund), första steget inför hennes blivande roll som social tjänstehund.

Igår passade vi på att träna Piansa att gå fint i koppel och tjejen imponerar. Jag har verkligen stora förhoppningar om Piansa och hon har visat utveckling under sin socialiseringsträning.

Piansa var inkännande och inväntade vårdtagaren om kopplet blev sträckt eller när dom passerade trånga utrymmen. Hon visade heller inget obehag av att gå nära rollatorn. Jag utmanade Piansa tillsammans med vårdtagaren som var medveten om Piansas träning. Jag gick framför en bit för att se om Piansa förstod sin uppgift med promenaden, att hon skulle stanna hos vårdtagaren och inte gå fram till mig. Det gjorde Piansa! Annars finns jag alltid nära hunden under promenaden av säkerhetsskäl.

Jag är en stolt hundförare till denna blivande social tjänstehund. Jag är säker på att hon kommer att göra skillnad för många människor precis som sin kollega, vår allas vardagshjälte Hicko!

Vill du läsa mer om Piansa gå in på vår blogg GUARDISTA !