Piansa sprider glädje på Bruksgården!

Uncategorized

Idag var det Piansas tur att arbeta. Tro det eller ej men denna vilda tjej gör ett fantastiskt arbete som blivande social tjänstehund. Piansa fixar hantering av vårdtagarna med bravur och tar gärna emot långa hårda kramar. Ingen reaktion på annorlunda rörelsemönster, stirrande blickar eller rullstolar och rullatorer. Här har vi som ett hundteam en bra grund att arbeta utifrån.

I ett möte med en vårdtagare tränade vi inkallning och vårdtagaren skrattde igenom hela aktiviteten. Piansa sprang med full fart mot vårdtagaren och tog emot belöningsgodiset på ett fat och Piansa smaskade högt. Vårdtagaren uttrycker " Hon är en riktig toka, som hon älskar godis och det gör jag med".

En annan aktivitet var fysisk rörelse och Piansa fick passa på att träna på att gå fint i koppel. Det var inga problem för Piansa, hon gick så fint bredvid.

Under promenaden känner Piansa in vårdtagaren och stannar så fort vårdtagaren stannar. Piansa har koll på rullatorn och väntar in om det kommer föremål ivägen och alla inte kan passera samtidigt.

Det som Piansa tycker är svårt är att vara passiv när jag pratar med en vårdtagare eller utför taktil beröring. Då förstår inte Piansa vad hon ska göra. Piansa har en annan energinivå än Hicko vilket jag idag är glad för, detta hjälper mig att kunna välja vilken hund jag ska använda till vilken aktivitet.

Piansa har även förstått att hon ska vända sig till vårdtagarna, att hon ska välja vårdtagarna istället för mig. Piansa har en fin inkännande sida som gör mig så stolt.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OUR VERY

LATEST

Social tjänstehund är sjuk!

Social tjänstehund är sjuk!

Älskade älskade Hicko, min vän och kollega skrämde mig rejält i måndags kväll. Det började med att han inte ville äta sin mat på eftermiddagen. Min tanke var att det var för varmt så jag satte in matskålen i stallet och då åt han upp hälften ungefär. Sen när jag...

Sommar och hund

Sommar och hund

Nu kommer vi snart till en varm och härlig tid där vi även måste ta hänsyn till våra fyrbenta vänner. Det är många hundar som har svårt att hantera värmen och många hundar som älskar att ligga och sola ibland lite för länge för deras eget bästa. Det får bli tidiga...

Coronatider…

Coronatider…

När 2020 inte blev som det var tänkt. Det var året som skulle bli magiskt och företaget skulle ta fart. Precis när jag hade fått in fler hunduppdrag och flera bokade föreläsningar försvann dom lika snabbt igen när coronaviruset blev uppmärksammat. Det har varit en...

FIND US

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

@YOURINSTAGRAM