Ikväll har jag föreläst om arbetet med hunden som en resurs inom vård och omsorg tillsammans med Hicko. När vi kom in i lokalen började Hicko sin hälsningasrunda som han alltid gör. En av besökarna uttryckte ” Så artig han är, han missar inte någon. Nu har han hälsat på alla”. Hicko stannade till hos några på vägen för att bli klappade. Hicko strålade av lycka och visade verkligen hur mycket han uppskattar sitt arbete.

Jag började föreläsningen och berättade om vårt arbete samt även om Hicko som Pyrenéerhund och hur han skilljer på sitt arbete som social tjänstehund och vakthund. Jag pratade även om hur hunden gör skillnad i samhället för många människors vardag, hur Hicko kan förmedla ett lugn vid ångest och oro och hur Hicko kan inspirera till motivation etc.

Efter föreläsningen bjöds det på goda smörgåsar och Hicko passade på att ta plats under bordet.

Föreläsningen blev väldigt uppskattad och alla var så glada för att vi kom och fick ta del av den sociala tjänstehundens arbete. Hicko fick även agera fotomodell när alla ville ta bilder på honom. Hicko satte sig ner och behöll sin stolthet och log med hela ansiktet.

Stort tack för att vi fick komma till er och berätta om vårt arbete!