Förbereder inför veckans uppdrag

Uncategorized

Nu är ledigheten över och det är dags att börja förbereda oss inför veckans uppdrag. Under julen har både Hicko och Piansa fått vara Pyrenéerhundarna som vaktar gården, går långa promenader och myser med sin familj. Men nu var det dags att ta tag i lite pälsvård. Det sägs att hanarna av rasen Pyrenéerhunden färller några gånger i sitt liv rejält och nu var det Hickos tur. Det är första gången som han har så lite päls på kroppen.

Vi som inte har fått snö får skapa lite vitt på marken, enkelt och lätt med lite pyrrepäls. :)

Ett tips är att om du vill arbeta med en hund med mycket päls är det viktigt att ha ett intresse för pälsvård, annars kan det lätt bli tungt och tråkigt för det tar tid. Detta är både för mig och Hicko en avkopplande stund tillsammans, vi njuter lika mycket båda två.

När jag tar fram fönen och borsten blir Hicko så glad och vet precis vad som gäller. Det är underbart att se honom njuta.

https://www.youtube.com/watch?v=qASP0tWuz54

Hickos uppfödare Kennel Joquibaz tränade alla valparna med både borste och fön och det är vi tacksamma för idag. Vi tog vid när Hicko kom hem till oss och idag är pälsvården en del av vardagen.

https://www.youtube.com/watch?v=CVJ9T0HQdcQ

Men nu är han ren och fin och redo för att börja arbeta. Årets första uppdrag är inom äldreomsorgen i Malmö Stad.

Hand Hund & Hälsa är åter i tjänst och håller just nu på att förbereda tre olika föreläsningar inom ämnet SOCIAL TJÄNSTEHUND. En föreläsning om  BOOTCAMP MED HUND samt workshop ligger också i fokus. Några praktiska detaljer kvar sedan är allt material klart till de tre olika trimestrarna i MAMMAINVESTERING.

Nytt år, nya tag och nya möjligheter!

Vi ses!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OUR VERY

LATEST

Social tjänstehund är sjuk!

Social tjänstehund är sjuk!

Älskade älskade Hicko, min vän och kollega skrämde mig rejält i måndags kväll. Det började med att han inte ville äta sin mat på eftermiddagen. Min tanke var att det var för varmt så jag satte in matskålen i stallet och då åt han upp hälften ungefär. Sen när jag...

Sommar och hund

Sommar och hund

Nu kommer vi snart till en varm och härlig tid där vi även måste ta hänsyn till våra fyrbenta vänner. Det är många hundar som har svårt att hantera värmen och många hundar som älskar att ligga och sola ibland lite för länge för deras eget bästa. Det får bli tidiga...

Coronatider…

Coronatider…

När 2020 inte blev som det var tänkt. Det var året som skulle bli magiskt och företaget skulle ta fart. Precis när jag hade fått in fler hunduppdrag och flera bokade föreläsningar försvann dom lika snabbt igen när coronaviruset blev uppmärksammat. Det har varit en...

FIND US

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

@YOURINSTAGRAM