Flera kompetenser i ett paket!

Uncategorized

[fusion_text]

När jag och Hicko är ute på uppdrag, ingår och bidrar min samlade kunskap och kompetens som undersköterska, seniorcoach, taktil massör, personlig tränare för hund och social tjänstehundsförare. Varje specifik del har en mängd kunskap, men under våra uppdrag kan jag plocka ut den kompetens som passar för vårt koncept.

Som undersköterska har jag kunskapen kring bemötande, arbetet med personer med varierande funktionsnedsättning så som personer med autism, intelektuellektuell funktionsnedsätning, psykisk ohälsa samt personer med demenssjukdom. Jag har även med mig i arbetet förflyttningsteknik, patientsäkerhet och en god omvårdnad.

Som seniorcoach har jag kunskapen kring det naturliga åldrandet, fysisk aktivitet för seniorer och äldre, etik, kommunikation och samtalsteknik för personer med demenssjukdom.  Professionella och motiverande samtal, coaching, miljöns och omgivningens betydelse vid åldrande.

Som taktil massör  har jag kunskapen om hur jag kan använda den taktila beröringen i olika situationer, vad som händer i kroppen och vilka effekter som uppstår när oxytocinet utsöndras i kroppen.

Som social tjänstehundsförare har jag kunskapen om hela arbetet med hunden som en resurs i olika situationer i arbetet med människan. Jag lägger stor vikt vid min roll som hundförar och insikt om hundens styrkor och utvecklingsområden. Jag har ett stort fokus på triangelarbetet mellan hund - hundförare - tredje person och att få till helheten utifrån syfte, mål och förutsättningar under ett möte kopplat till rätt anpassad aktivitet.

Som FaR-ledare har jag kunskapen kring vinsterna av fysisk aktivitet, att lyssna, motivationsarbete, fysisk aktivitet i behandlande syfte, att utgå från individen, kommunikationsverktyg, beteendeförändring och psykisk ohälsa.

Utöver dessa kompetensområden är jag personlig tränare för hund  vilket gör att jag har med mig hundens hälsa och välfärd i arbetet. Som Instruktör i balansbollsträning och Dogparkour har jag kunskapen i att träna hunden utifrån ett miljö och socialiseringsperspektiv samt i förebyggande syfte för en fysiskt hållbar tjänstehund.

Något som inte får glömmas är den reella kompetensen som har gett mig all den praktiska erfarenheten i det verkliga livet i mötet med olika målgrupper och min samlade arbetslivserfarenhet. Jag har även arbetat och har kumpetens i att säkerställa arbetsplatser där hund förekommer i olika typer av verksamhet. Under min tid som anställd inom Malmö stad, blev jag uttagen till att under ett års tid genomgå Malmös stads interna ledarutbildning, "Framtida ledare" vilket har gett mig verktyg att leda olika processer.

Under 2018 kommer jag att dela med mig av min kunskap, erfarenhet och mitt sätt att arbeta till andra som arbetar inom samma branch i olika sammanhang och former. Jag coachar blivande hundteam samt hundteam som vill ta sitt arbete till en ny nivå. Utöver detta är ett steg i processen att jag håller på att skapa två olika koncept:

  •  Att arbeta med hund som en resurs inom vård och omsorg
  • En fysiskt hållbar tjänstehund

Vill du veta mer redan nu?  Tveka inte att ta kontakt med mig för en vidare dialog!

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OUR VERY

LATEST

Social tjänstehund är sjuk!

Social tjänstehund är sjuk!

Älskade älskade Hicko, min vän och kollega skrämde mig rejält i måndags kväll. Det började med att han inte ville äta sin mat på eftermiddagen. Min tanke var att det var för varmt så jag satte in matskålen i stallet och då åt han upp hälften ungefär. Sen när jag...

Sommar och hund

Sommar och hund

Nu kommer vi snart till en varm och härlig tid där vi även måste ta hänsyn till våra fyrbenta vänner. Det är många hundar som har svårt att hantera värmen och många hundar som älskar att ligga och sola ibland lite för länge för deras eget bästa. Det får bli tidiga...

Coronatider…

Coronatider…

När 2020 inte blev som det var tänkt. Det var året som skulle bli magiskt och företaget skulle ta fart. Precis när jag hade fått in fler hunduppdrag och flera bokade föreläsningar försvann dom lika snabbt igen när coronaviruset blev uppmärksammat. Det har varit en...

FIND US

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

@YOURINSTAGRAM