Idag möttes vi av ytterligare ett härligt gäng hundägare med fina hundar. Denna gången var vi i Malmö i Pildamsparken. Det blev en rolig och inspirerande workshop i att träna tillsammans med sin hund.

När Matte gör armhävningar så kan hunden passa på att träna sin balans genom att sätta tassarna mot en sten.

Alternativt så kan hunden hoppa upp och ställa sig med alla fyra tassarna på stenen.

I pildamspraken fick vi automatiskt träning med störningsmoment av alla andra som var i parken. Hundarna var superduktiga och kämpade på med att hålla fokus på matte.

När matte gör knäböj så börjar vi med att låta hunden sitta kvar för att se så hunden inte blir allt för pepp på att matte står där och konstiga rörelser. Vi tränar in kontakten och att hålla fokus på matte.

Sedan kan vi utöka hundens träningen med växelvis sidovridning åt höger och vänster.

Medan matte gör dips kan hunden träna sin balans genom att sätta tassarna mot stenen.

Ett alternativ är att ha hunden i sitt kvä för att lägga på lite tygnd samtidigt så tränar hunden balans och koordinationsträning samt tillit till matte.

Eller så passar hunden på att njuta av lite passivitet medan matte kämpar på.

Matte gör stående T och hunden gör växelvis höger och vänster tass.

Stående T kräver en hel del balans och är en övning som kräver ytterligare bålstabilitet när vi kopplar på hundens träning.

Matte gör burpies och hunden tränar passivitet. Detta är en svår övning för hunden där man steg för steg utmanar hunden genom att göra rörelserna större.

Stort tack Malmögänget för att ni kom idag. Det blev en härlig dag med strålande solsken och glada hundar och mattar och en del träning som säkerligen kommer att kännas i morgon!

Tack till våra sponsorer:

Evidensia Djursjukhus i Malmö, Håslövs hundpensionat och Action & Trend.