Äldreomsorgen i Malmö Stad

Uncategorized

I veckan har vi varit på uppdrag inom äldreomsorgen i Malmö stad. Jag var lite tveksam hur det skulle gå med tanke på att Piansa är i höglöp. Första besöket var på Kronprinsens vårdboende och Hicko arbetade på precis som vanligt.

Andra passet var på Trygghetens vårdboende. Här började Hicko bli mer passiv och orkade inte lika mycket. Då gäller det som hundförare att vara kreativ och hitta på aktiviteter där hunden inte är lika aktiv eller kan vara helt passiv. I sådana situationer är jag glad över att jag kombinerar yrket som hundförare och seniorcoach.

Hicko ville helst bara sittta hos vårdtagarna och bli klappad eller ligga nära deras fötter. Detta är en stor del av hans arbete så han gjorde en insats trots sin passivitet.

Tredje passet var på Celciusgatans vårdboende och där vägrade Hicko göra något över huvudtaget. Här måste jag som hundförare ta hänsyn till Hickos reaktion och låta honom vara passiv. Aktiviteten på boendet blev bra ändå. Vi samtalade om Pyrenéerhunden tittade på bilder från rasboken, kastade boll och lyfte och sänkte fallskärmen medan Hicko låg under och njöt av vinden.

Till nästa löp får jag hitta en annan lösning! Antingen får jag ta med Piansa om hon är i fas att arbeta under sitt höglöp, det får framtiden visa. Många tikar mår dåligt och kan vara lite nedstämda, men än så länge så mår hon bra under tiden som hon löper. Under sitt höglöp har hon slutat blöda. Eller så får Hicko förlja med med uppgiften att bara vara passiv under aktiviteten, då njuter han fullt ut. Skönt att komma hemifrån och bli klappad och inget krav på att utföra en specifik uppgift. Alternativt ställa in aktiviteten.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OUR VERY

LATEST

Social tjänstehund är sjuk!

Social tjänstehund är sjuk!

Älskade älskade Hicko, min vän och kollega skrämde mig rejält i måndags kväll. Det började med att han inte ville äta sin mat på eftermiddagen. Min tanke var att det var för varmt så jag satte in matskålen i stallet och då åt han upp hälften ungefär. Sen när jag...

Sommar och hund

Sommar och hund

Nu kommer vi snart till en varm och härlig tid där vi även måste ta hänsyn till våra fyrbenta vänner. Det är många hundar som har svårt att hantera värmen och många hundar som älskar att ligga och sola ibland lite för länge för deras eget bästa. Det får bli tidiga...

Coronatider…

Coronatider…

När 2020 inte blev som det var tänkt. Det var året som skulle bli magiskt och företaget skulle ta fart. Precis när jag hade fått in fler hunduppdrag och flera bokade föreläsningar försvann dom lika snabbt igen när coronaviruset blev uppmärksammat. Det har varit en...

FIND US

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

@YOURINSTAGRAM