DIGITALA TERAPIDJUR
JAG UTBILDAR VERKSAMHETER INOM VÅRD OCH OMSORG ATT INTRODUCERA OCH ANVÄNDA DIGITALA TERAPIDJUR SOM ETT KOMPLEMENT I VARDAGEN.
DET ÄR VIKTIGT ATT OMVÅRDNADSPERSONALEN HAR KUNSKAP OM HUR MAN INTRODUCERAR OCH ANVÄNDER DIGITALA TERAPIDJUR PÅ RÄTT SÄTT FÖR ATT INTE SKAPA ORO.
DJUREN KAN UPPLEVAS SOM VERKLIGA DÄRFÖR ÄR DET VIKTIGT ATT KUNNA LÄSA AV REAKTIONER OCH HA KUNSKAP ATT BEMÖTE EVENTUELLA NEGATIVA UPPLEVELSER I MÖTET MED DJURET.
NÄR NÄR KUNSKAPEN FINNS FÅR VI FRAM POSITIVA EFFEKTERNA SOM KAN GÖRA STOR SKILLNAD FÖR VÄLMÅENDET.
UTBILDNING

Varför använda digitala terapidjur som ett komplement i det dagliga omvårdnadsarbetet?
Digitala terapidjur kan användas för att motivera, lugna och ge en meningsfull sysslesättning!
Vilka positiva effekter kan uppstå med digitala terapidjur:
Minskad oro, ökad vakenhet, ökad kommunikation, social interaktion, trygghet, glädje, minskad aggresivitet, meningsfull aktivitet etc.
Arbetsättet med digitala terapidjur är en metod som gör skillnad för individen, personalen och hela verksamheten när det används som ett komplement i vardagen både som sällskap och insats!
Utbildning!
De digitala terapidjuren är ett komplement till den övriga vård och omsorg som bedrivs i verksamheten. Djuren kan ge den enskilde ett ökat välbefinnande som ger en ökad livskvalitet genom att vara nära och umgås med djuret.
Vid närhet av djuret kan det uppstå spontana samtal och minnen från egna djur. Djuren kan ge lindring av ångest och oro, ökad vakenhet, avledning från en negativ tanke, motivation att utföra en meningsfull sysselsättning och ett engagemang som ger en god stimulans.
Genom att använda digitala terapidjur som en robotkatt eller robothund har man även sett fördelar som minskad känsla av ensamhet, minskad användning av lugnande läkemedel, minskat vandringsbetende, ökad vakenhet, ökad stimulans, ökad glädje och tillfredsställelse. Digitala terapidjur kan användas både som sällskap och insats.
Det är viktigt för personalen att ha kunskap om hur man ska presentera och anväda de digitala terapidjuren på rätt sätt i verksamheten och har ett personcentrerat fokus.
I utbildningen går jag igenom hur man kan få ett hållbart arbete med de digitala terapidjuren över tid, vikten av dokumentation och utvärdering, samt regöring av djuren för att minska smittspridning och få en längre hållbarhet på djuren.
Jag har tagit fram ett utbildningskoncept likt hundunderstödda insatser med den sociala tjänstehunden. Jag har sett hur man kan använda de digitala terapidjuren på ett liknande arbetssätt. Att använda djuren som sällskap men även vid inplanerade insatser, punktinsatser och förberedande insatser ger personalen större utrymme att arbeta metodiskt med digitala terapidjur i vardagen.
Utbildningsupplägg: Utbildningen sker online med tre utbildningsträffar och deltagarna får praktiska uppgifter att arbeta med mellan träffarna. Jag utbildar ett boende i taget och har fokus på just den verksamheten. Alternativt sammanslår kommunen eller vårdbolaget utbildningen där flera verksamheter får ta del av kompetensen samtidigt. En utvald personal per verksamhet blir utbildad och ansvarig att implementera arbetet i sin verksamhet.
Kostnad: Kostnaden är från 25.000 kr exklusive moms för upp till fem deltagare, vid fler deltagare får du en offert.
Vill du veta mer?
Ta kontakt med mig för vidare dialog, så återkopplar jag med förslag på upplägg och offert!
KONTAKT
Hand Hund & Hälsa
handhundhalsa@gmail.com
Fotograf: Martin Lindgren
Webb/Brand: Malin Hammar-Blomwall
Integritetspolicy – Villkor – GDPR
@hand_hund_halsa