För dig som nybliven mamma…

När bebis har kommit till världen och du vill uppleva en mysig stund tillsammans med ditt barn, samtidigt som du stärker din kropp på rätt sätt efter en förlossning? Har du varit på efterkontroll hos din barnmorska? Då är detta koncept något för dig. Du medverkar utifrån dina egna förutsättningar. Vi kommer även att samtala och vägleda kring tankar och känslor i livet som mamma. Med dig får du ett kompendium med verktyg som du kan applicera och få användning av träning, yoga och spädbarnsmassage i din vardag.

I denna kurs utövar vi yoga som en harmonisk stund tillsammans med ditt barn. Men syftet är också att genom yogan stärka den nyblivna mammans kropp både fysiskt och emotionellt. Yoga är en träningsform som lär oss att bli medveten om olika spänningar i kroppen och ett redskap som är användbart i vardagen som en väg till avslappning och ökad rörlighet i kroppen.

Träning för den nyblivna mamman ger dig möjligheten att stärka din kropp på rätt sätt. För att få den bästa effekten av träningen fokuserar vi på att stärka kroppen inifrån och ut. Träningen startar med bäckenbottenaktivering för att gradvis öka träningen allteftersom. Vi har hela tiden med oss att lära känna sin kropp som postgravid och kunna hålla magstödet och bäckenbottenaktiveringen innan nästa steg tas. Vi rekommenderar att börja med knipövningar redan på BB samt ladda ner mammamage appen:

http://mammamage.se/introduktion/

Spädbarnsmassage är ingen behandling utan det handlar snarare om en stunds avslappning och välbefinnande. Barnet stimuleras av mjuka strykningar som kan på ett enkelt sätt införas i den dagliga rutinen. Forskning har även visat andra effekter som ökad blodcirkulation, främjar babyns medvetenhet kring sin egen kroppsuppfattning, ger en ökad produktion av kroppens egen lugn och rohormon – oxytocin. Matsmältningen stimuleras, sömnen förbättras samt kan lindra vid förstoppning, gasbesvär eller kolik. Framförallt är spädbarnsmassage ett fint sätt stärka anknytningen, fördjupa  kontakten och samhörighetskänslan mellan dig och ditt barn!

Fotograf, Dennis Hansen

Kontakt